Oudervereniging

 

 

Jaarverslag Oudervereniging BS. de Ganzerik schooljaar 2016-2017

 

De oudervereniging

 

De oudervereniging heeft als doel een bijdrage te leveren aan een leuke tijd op school. Zij organiseert diverse activiteiten en ondersteunt het onderwijzend team daar waar nodig/mogelijk bij de diverse activiteiten die tijdens en na schooltijd georganiseerd worden (bv kerstviering, kinderoptocht). Indien zich problemen voordoen worden ook deze binnen de oudervereniging besproken. De oudervereniging bestaat uit enthousiaste en actieve ouders van leerlingen uit zoveel mogelijk verschillende klassen. De leden van de oudervereniging fungeren als schakel tussen het team en de overige ouders.

 

De oudervereniging vergadert 6 keer per jaar met een afvaardiging van de leerkrachten en bij belangrijke zaken is ook de Directrice aanwezig. De Ganzerik voert een open communicatie beleid en de oudervereniging wordt goed geïnformeerd over alle zaken die spelen op school. De wederzijdse betrokkenheid is hoog.

 

Naast veel leren, is het belangrijk dat de kinderen ook een gezellige tijd op school hebben. De oudervereniging doet haar best om de schooltijd voor uw kind(eren) zo leuk mogelijk te maken. In overleg met het lerarenteam organiseert de oudervereniging verschillende activiteiten.

 

Door de ouderbijdrage kunnen we, samen met de leerkrachten, Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen enz. nog wat feestelijker maken.

 

Onderstaand enkele voorbeelden welke vanuit de ouderbijdrage betaald worden;

 

·         Sinterklaascadeau voor de kinderen t/m groep 6 en klassencadeau groep 7 en 8.

 

·         Kerstontbijt en kerstcadeau voor de kinderen.

 

·         Kindercarnaval op school

 

·         Paaseieren.

 

·         Ijsje op een mooie dag.

 

·         Cadeautje communie

 

·         Afscheidscadeau groep 8.

 

 

 

 

 

Wij maken er samen weer een geweldig schooljaar van!

 

Leden Oudervereniging BS De Ganzerik

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Op verzoek van Chantal, een antwoord op “meest gestelde vragen” rubriek.

 

 

 

De oudervereniging

 

 

 

Wat gebeurt er met het geld van de ouderbijdrage?

 

 

 

Met de ouderbijdrage zorgen wij voor:

 

- een compleet sinterklaasfeest, wij nodigen sinterklaas en zijn pieten uit en zorgen dat elk kind een cadeautje ontvangt.

 

- een totaal verzorgd kerstontbijt inclusief een speciaal bezoek van onze kerstman die ook een kleinigheidje voor alle kinderen heeft.

 

- het gehele carnavalsfeest in het Corneliushuis van school en ondersteuning bij de kinderoptocht van Heerlerheide wordt door ons geregeld, georganiseerd en uitgevoerd. de kledij van De raad van 11 en onze prins en prinses zijn in bezit van de oudervereniging.

 

- met pasen nodigen wij natuurlijk de paashaas uit die heel graag voor onze jongste kinderen de eieren verstopt. Op het eind van de ochtend delen wij natuurlijk die heerlijke eieren uit aan alle kinderen.

 

- ook voor onze communicantjes zorgen wij voor een attentie op hun mooie dag.

 

- op een mooie dag in de laatste periode van school, bieden wij nog een verkoelend ijsje aan.

 

- ook de schoolverlaters van groep 8 krijgen nog een afscheidsattentie aangeboden.

 

 

 

Uw ouderbijdrage is dus nodig om al deze leuke activiteiten te kunnen blijven doen. De leden van de oudervereniging krijgen geen gelden vanuit uw bijdrage, wij doen dit graag voor uw en onze kinderen op vrijwillige basis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ouderbijdrage schooljaar 2019-2020

 

Beste ouders/verzorgers,

 

 

 

Naast veel leren, is het belangrijk dat de kinderen ook een leuke en gezellige tijd op school hebben. De oudervereniging doet haar best om de schooltijd voor uw kind(eren) zo leuk mogelijk te maken. In overleg met het lerarenteam organiseert de oudervereniging allerlei leuke activiteiten, maar bespreekt ook problemen indien die zich voordoen. Op de website van BS de Ganzerik kunt u in het jaarverslag van de oudervereniging lezen welke activiteiten de oudervereniging vorig schooljaar georganiseerd dan wel ondersteund heeft. We werken nauw samen met de leerkrachten om Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, het schoolreisje, de sponsorloop, de sportdag enz. nog wat feestelijker te maken. Om voorgenoemde activiteiten tot een succes te maken is uw ouderbijdrage hard nodig.

 

 

 

De ouderbijdrage is een vrijwillige bijdrage. Het is niet verplicht maar wel noodzakelijk, zodat w alle activiteiten kunnen blijven doen. Zonder geld van de ouders, kunnen de leuke activiteiten niet worden bekostigd. De ouderbijdrage is geld dat echt nodig is.

 

Voor ouders/verzorgers van wie meerdere kinderen op de BS de Ganzerik staan ingeschreven, bestaat er een kortingsregeling. Voor het schooljaar 2019-2020 bedraagt de ouderbijdrage:

 

1 kind

€ 12,50

2 kinderen

€ 20,00

3 kinderen

€ 25,00

4 kinderen

€ 30,00

 

 

 

U kunt de ouderbijdrage voor 15 oktober a.s. via bank (dus niet contant afgeven bij de leerkracht) overmaken op rekening NL39INGB00044.04.670 ten name van Oudervereniging BS de Ganzerik. Heel belangrijk is dat u de naam, achternaam van het kind en de groep van uw kind vermeldt!

 

 

 

As dinsdag 27 augustus tijdens de nieuwjaarsreceptie, staan wij met de oudervereniging ook bij een standje. U kunt hier terecht voor informatie, vragen en eventuele tips. Ook bieden wij u dan de mogelijkheid de ouderbijdrage contant te betalen.

 

 

 

Indien u in aanmerking wilt komen voor een betalingsregeling verwijzen wij u naar de directie van de school. Daar kunt u ook, indien u daar behoefte aan heeft, meer inhoudelijke informatie krijgen.

 

 

 

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende ingelicht te hebben. Indien u echter nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u met de directie of de penningmeester van de oudervereniging contact opnemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjolein Donahue                                                     Nicole Fuijt

 

Voorzitter OV BS de Ganzerik                                    Penningmeester OV BS de Ganzerik

 

                                                                                       (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)